Du som älskar naturen vill självklart tillbringa så mycket tid som möjligt omgiven av träd, sten och naturens ljud och dofter – även när du är inomhus. Även om det inte är möjligt att helt återskapa en skogsmiljö inomhus kan man komma ganska nära om man använder sig av vissa material och färger i sitt badrum.400-hallandia

”Naturtrenden” kallas den strömning inom inredning som innebär att vi numera gärna väljer miljövänliga material eller naturmaterial när vi inreder våra hem och badrum. Ett effektivt sätt att göra det är att använda sig av olika naturstensmaterial, till exempel marmor, granit, kalksten och skiffer. Förutom att dessa stenar är ett naturligt material, plockat från naturen, som således för med sig naturen in, har de också många andra fördelar som inredningsmaterial. De är för det första vackra och dekorativa, men är också praktiska, eftersom det är slitstarka material som håller länge. De är dessutom så tidlösa i sitt utseende att man kan ha kvar dem tills de faktiskt har slitits ut. Slutligen är natursten den perfekta detaljen för dig som vill skapa ett personligt och unikt hem – eftersom stenarna är skapade i naturen finns det inte en som är den andra lik.

För att komplementera naturstenen och skapa en lite varmare känsla i badrummet kan man också ta in olika trädetaljer – badrumsskåp, hyllor, krokar och annat kan till exempel vara i olika ljusa träslag. Vill man skapa en så organisk stil som möjligt kan man ta in drivved och grenar direkt från naturen och göra till handdukshängare.

Slutligen måste man naturligtvis, för att verkligen skapa liv i badrummet och fånga känslan av att vara utomhus, ta in växter och grönt i badrummet. Det finns flera växter som trivs i badrummets fuktiga miljö, även om man inte har några fönster som släpper in solljus, vilket är vanligt i badrum. Silverkallan är ett exempel på en grön växt som vanligtvis trivs bäst i tropiskt klimat och som klarar bristen på solljus galant.

Om du vill hitta badrumsinredning i naturmaterial som passar den känsla av natur inomhus som du vill skapa, kan du gå in på Swedmart.se. Där finns ett stor utbud av badrumsmöbler för alla smaker.