I Sverige har vi något som är få förunnat och det är inte vårt sociala skyddsnät, våra skolor eller den fria vården. I vårt land har vi nämligen en mycket ståtlig, varierande och oförstörd natur som börjar med bördigt jordbruksland i söder, djupa skogar i mitten och vidsträckt fjällmiljö i norr. Många är de besökare som har kommit till Sverige genom åren som har prisat vår underbara landsbygd, där man aldrig är långt ifrån en insjö, en skog fylld med bär eller en livlig fågellokal längs kusten. Våra städer i all ära, men vill man verkligen uppleva Sverige är det landsbygd och natur som gäller.

Landsbygden är vacker men ingen vill dit

Trots den vackra naturen som man har inpå knuten ifall man är bosatt på landet är det många som inte vill bo där. För vilka vill befolka landsbygden om det inte längre finns någon lokal service på plats som underlättar levernet? Genom åren har vi i Sverige sett en urbanisering som har ägt rum, där fler och fler väljer att flytta till städerna. Det har lett till att många affärer, postkontor, banker, skolor och lokala transporter har lagts ned helt på vissa orter. Sanningen är att naturen inte är allt, åtminstone inte om man ändå vill vara en del av samhället.

Naturen gör Sverige

Ett förslag som har varit på tapeten är att de människor som har kommit till Sverige genom asylinvandringen kan befolka den vackra landsbygden. Det hade gett ett tillskott i kassan till de kommuner som tar emot dem, och kanske det hade varit en trevlig upplevelse för dessa människor att leva nära naturen. För naturen är en stor del av det som gör detta land till just Sverige. Oavsett vad som sker med vår avfolkade landsbygd vore det trevligt att se gamla orter återigen växa till liv. Vackert belägna i naturen kan man då få det bästa av två världar: mataffärer, kaféer, banker, begravningsbyråinfo, lokaltransport och allt som hör till en levande ort, samtidigt som naturen dominerar.